Полторак: Харків здатний забезпечити якісну підготовку танкістів

Полторак: Харків здатний забезпечити якісну підготовку танкістів

Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак впевнений, що потенціал Харкова дозволяє йому забезпечити якісну підготовку танкістів.

Про це він сказав на урочистостях з нагоди Дня танкістів у Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету "ХПІ", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення уряду і Президента України про створення Інституту танкових військ на базі факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» має велике значення для зміцнення обороноздатності країни. Сьогодні Харків має потенціал, завдяки якому забезпечується якісна підготовка особового складу танкових військ. У цьому році у Військовий інститут танкових військ вступило 139 військовослужбовців, з них 90 курсантів брали участь у бойових діях", - зазначив Полторак.

За його словами, роль танкістів була вирішальною в усіх великих операціях в зоні АТО - звільнення Слов'янська, Краматорська, боях в Донецькому аеропорту.

В рамках урочистостей на плацу Інституту відкрили виставку стрілецької зброї та зразків бронетехніки. На театралізованій виставі зі звільнення блокпоста відбулася реконструкція епізоду бойового зіткнення на Донбасі: з застосування димової завіси, холостих патронів і військової техніки, зокрема, танків.

Читайте також: Полторак привітав особовий склад Інституту танкових військ з професійним святом

Як повідомляв раніше Укрінформ, у вересні 1997 року Харківське танкове училище було перетворене в Інститут танкових військ ім. Верховної Ради України. У 2007 році Інститут було перетворено у факультет військової підготовки ХПІ. У липні 2017 року постановою Кабміну факультет було реорганізовано у Військовий інститут танкових військ. За всі ці роки у Харкові підготовлено понад 20 тисяч офіцерів-танкістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-