Порошенко відкрив відремонтований корпус Калинівської лікарні на Вінничині

Порошенко відкрив відремонтований корпус Калинівської лікарні на Вінничині

Відео
Укрінформ
Реформування медицини є одним із ключових завдань у великому пакеті змін, необхідних для розвитку України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, відкриваючи відремонтований корпус Калинівської лікарні на Вінничині. Відео виступу розміщено на сторінці глави держави у Facebook

«Відкриття відремонтованого корпусу Калинівської центральної районної лікарні на Вінничині - ще один приклад кардинальних змін у галузі охорони здоров'я», - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко на Вінниччині відвідав військову частину Нацгвардії

Він наголосив, що реформування медицини - це спільне завдання, одне з ключових у великому пакеті змін, необхідних для розвитку України.

«Ми зі свого боку за останні три роки робимо так, щоб українські лікарні, українські лікарі, українські школи, вчителі, українські дороги, в першу чергу - українська армія - були першим пріоритетом держави Україна», - сказав Президент під час спілкування з колективом Калинівської центральної районної лікарні.

Він висловив сподівання, що за тиждень Верховна Рада проголосує за медичну реформу, та повідомив, що окремо буде розроблено та впроваджено спеціальний проект про розвиток сільської медицини. 

«Ті, хто живуть у селі, потребують такого самого рівня медичних послуг, який доступний людині в районному, обласному центрі і в столиці», - зазначив Президент.

За його словами, саме для цього впроваджуватиметься телемедицина, налагоджується широкополосний Інтернет-зв'язок для того, щоб лікар на відстані міг швидко визначити, що робити з пацієнтом, яке йому призначити лікування чи додаткову консультацію.

«Я впевнений в тому, що ця праця має бути достойно оцінена державною. Ми маємо підвищити престиж медичної праці. Ми маємо запустити медичну реформу, запустити реформу сільської медицини», - підкреслив Глава держави.

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-