Президент вручив державні нагороди бійцям Нацгвардії

Президент вручив державні нагороди бійцям Нацгвардії

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час відвідання військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України у місті Калинівка на Вінниччині вручив державні нагороди бійцям НГУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українських військовослужбовців шанує й поважає народ, вони мають найвищий рівень довіри. Попри те, що керівництво України, наші дипломати роблять зусилля для того, щоб вирішити проблему звільнення нашої землі дипломатичним шляхом, ситуація ще далека від стійкого миру. В цих складних умовах ми особливо цінуємо і підтримуємо Збройні сили України і Національну гвардію України», - наголосив глава держави.

Президент вручив державні нагороди п'ятьом військовослужбовцям Нацгвардії, які виконували бойові завдання у зоні АТО. Серед нагороджених і командир частини полковник Іван Миропольський. 

Орден «За мужність» ІІІ ступеня глава держави вручив сержанту Едуарду Богачуку, капітану Дмитру Вітязю, старшому сержанту Олексію Копєйці, полковнику Івану Миропольському та підполковнику Дмитру Сьомаку. Вони отримали нагороди за мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових  обов’язків. 

Командир військової частини Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії Іван Миропольський разом із особовим складом підпорядкованої військової частини бере активну участь у виконанні службово-бойових завдань у зоні проведення АТО з 2014 року. Під його керівництвом особовий склад частини здійснював зачистку Лисичанська від сепаратистів. У лютому 2015 року полковник Миропольський безпосередньо брав участь у прикритті виходу підрозділів НГУ та ЗСУ з Дебальцевого. Під час виконання бойових завдань організував виконання завдань служби на блокпостах, взводних опорних пунктах. 

Старший інструктор з висотної та парашутно-десантної підготовки групи інструкторів окремого загону спеціального призначення Південного територіального управління НГУ Дмитро Вітязь протягом 2014-2017 років брав активну участь у виконанні службово-бойових завдань у зоні проведення АТО. З серпня по вересень 2014 року виконував обов’язки  командира екіпажу БТР – 60 ПБ у складі об’єднаного угруповання в Амвросіївському районі Донецької області, під обстрілом ворога прикривав своїх товаришів. Утримував оборону позицій в оточенні противника, відбиваючи безліч атак, продовжуючи вести бій, подавляючи вогневі точки противника, завдяки чому було знищено військову техніку: 8 одиниць БТР, КрАЗ, КамАЗ, ГАЗ, ЗІЛ; знищено установку БМ – 21 «ГРАД» та захоплено в полон 4 члени незаконних збройних формувань. 

Інструктор-кулеметник 1-ї бойової групи на бронетранспортерах групи вогневої підтримки окремого загону спеціального призначення Північного Київського територіального управління НГУ Едуард Богачук також протягом 2014-2017 років залучався до виконання службово-бойових завдань у зоні проведення АТО. Під час виконання бойових завдань зразково виконував службу в складі розвідувальних груп, неодноразово брав участь у знищенні диверсійно-розвідувальних груп та засідок незаконних збройних формувань на території Донецької області.

31 березня цього року сержант виконував бойове завдання в складі розвідгрупи у районі Зайцевого, Торецького, Горлівки та прилеглої до них території. Під час просування до позицій терористів підірвався на міні капітан Левкун, отримавши поранення двох ніг. Під обстрілами  сержант Богачук дістався до тяжко пораненого капітана та швидко надав йому медичну допомогу, зупинивши кровотечу. Після цього почергово з молодшим сержантом Доломановим більше 5 кілометрів на руках вони евакуювали пораненого капітана, чим урятували йому життя.

Читайте також: Порошенко на Вінниччині відвідав військову частину Нацгвардії

Порошенко також вшанував пам'ять загиблих нацгвардійців і поклав квіти до пам'ятника загиблим в АТО військовослужбовцям частини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-