Мукачівський суд визнав незаконним “Тупик Москаля”

Мукачівський суд визнав незаконним “Тупик Москаля”

Укрінформ
Мукачівський міськрайонним судом визнав незаконним та скасування рішення 29 сесії 7-го скликання Мукачівської міської ради від 6 липня 2017 року "Про перейменування назви вулиць, провулків, площ міста Мукачева", якою відгалуженню вулиці Трудової - присвоєно назву тупик Москаля Геннадія.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"17 липня 2017 року до Мукачівського міськрайонного суду звернувся позивач - голова Закарпатської обласної державної адміністрації Москаль Г.Г. з адміністративним позовом до Мукачівської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення Мукачівської міської ради Закарпатської області від 06 липня 2017 року №736 "Про перейменування назви вулиць, провулків, площ міста Мукачева". Вищезазначеним рішенням Мукачівська міська рада перейменувала вулиці Борканюка О., Бандери С., та Шухевича Р. на вулиці Мички З., Гузара Л. та Шептицького А. відповідно. Також пунктом 2 оскаржуваного рішення відгалуженню вулиці Трудової - присвоєно назву тупик Москаля Геннадія", - йдеться у повідомленні.

Зхзаначається, що позивач посилається на те, що таке перейменування суперечить Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» і воно здійснюється за розпорядженням голови відповідної ОДА. Крім того, розпорядженням голови Закарпатської ОДА від 13.04.16 № 161 «Про перейменування вулиць у м. Мукачеві», вулицю Локоти перейменовано на вулицю В. Зайця, вулицю Галана - на вулицю С. Бандери, а вулицю І. Туряниці – на вулицю Р. Шухевича. Дане розпорядження не оскаржувалося та не скасовувалося у встановленому законодавством порядку. Також у цьому Законі зазначено, що юридичним особам та об’єктам права власності ім’я фізичної особи присвоюється лише після її смерті та лише після проведення громадського обговорення.

Читайте також: На Закарпатті протестують через приїзд ідеолога русинського руху

Враховуючи доводи сторін, 7 вересня Мукачівським міськрайонним судом винесено постанову, якою адміністративний позов Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання незаконним та скасування рішення Мукачівської міської ради Закарпатської області від 6 липня 2017 року №736 “Про перейменування назви вулиць, провулків, площ міста Мукачева” задоволено, визнано незаконним та скасовано рішення 29 сесії 7-го скликання Мукачівської міської ради від 6 липня 2017 року №736 “Про перейменування назви вулиць, провулків, площ міста Мукачева”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-