У Чернігові обговорюють особливості роботи оборонки в сучасних умовах

У Чернігові обговорюють особливості роботи оборонки в сучасних умовах

Укрінформ
У четвер у Чернігові розпочалася XVII науково-технічна конференція "Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах" за участю майже 250 представників підприємств оборонної промисловості.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив Віталій Куравський - заступник начальника Державного науково-випробувального центру ЗСУ, який щорічно організовує такий захід.

"У роботі конференції беруть участь близько 250 делегатів. Серед них уперше - представники новоствореної Ліги приватних підприємств, які працюють у секторі безпеки й оборони і вже займають 35-38% сегменту виробництва оборонної продукції за держзамовленням", - розповів Куравський.

За його словами, цьогорічна конференція проходить динамічніше, ніж минулорічні, і є більш прикладною. Сприяють цьому як збільшення питомої ваги задіяних практиків, так і проведення випробувань безпілотних літальних апаратів на місцевому аеродромі.

Читайте також: На Чернігівщині розпочалися збори понад 1000 резервістів Сухопутних військ

За інформацією з обласної ради, у відкритті конференції взяли участь очільники обласної влади Чернігівщини, керівний склад та представники Міністерства оборони України, Генерального штабу, командувань видів ЗСУ, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Держприкордонслужби, Державного концерну "Укроборонпром", науковці військової галузі.

Мета проведення конференції - оцінка сучасного стану робіт зі створення та модернізації озброєння і військової техніки, відпрацювання пропозицій щодо подальшої роботи, вирішення проблемних питань. На пленарній частині, зокрема, доповідачі акцентували увагу на базових воєнних технологіях для нейтралізації загроз воєнній безпеці України та шляхах їх впровадження.

Фото: Чернігівська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-