“Детка, это Днепр”: Дніпрян на День міста будуть розважати хоровим батлом

“Детка, это Днепр”: Дніпрян на День міста будуть розважати хоровим батлом

Укрінформ
Міська рада Дніпра до Дня міста підготувала понад десяток масштабних заходів і безліч сюрпризів.

Про це повідомив на прес-конференції міський голова Дніпра Борис Філатов, поінформували у прес-службі міської ради Дніпра.

«Запрошую всіх мешканців і гостей Дніпра долучитися до нашого свята. Ми підготували чимало яскравих і видовищних заходів. Тож кожен зможе обрати те, що йому до смаку. Розмах і формат святкування справді вражають», – зазначив Філатов.

За його словами, у День міста Дніпро зустрічатиме зіркових гостей. 9 вересня біля цирку відбудеться «Караоке на майдані» з Ігорем Кондратюком, а ввечері святкової суботи на головній сцені міста виступить відомий співак ALEKSEEV, а також VERKA SERDUCHКA & band. Також на майданчику біля театру ім. Т. Г. Шевченка заспівають зірки диско Arabesque.

Український гурт «Табула Раса» буде хедлайнером фестивалю Dnipro- 2017, а на етнічному «Самар-Дніпро-Фесті» виступить поп-рок-група «Антитіла».

У середмісті влаштують «Битву хорів», під час якої 11 співочих колективів із різних міст України разом виконають композицію «Детка, это Днепр». Після прем'єри у 2014 році цю пісню називають неофіційним гімном міста. Хористи заспівають її на 400 голосів.

Найбільш видовищною подією в День міста обіцяють стане карнавал. Костюмовану ходу такого масштабу в Україні проведуть уперше. До карнавалу приєднаються понад 5 тисяч дніпрян у яскравому вбранні або ж у звичному одязі. Об 11.30 він стартує з площі Героїв Майдану й рухатиметься проспектом Д. Яворницького. Далі хода поверне на вул. Воскресенську, а звідти Січеславською Набережною дійде до Фестивального причалу. Уже на головному концертному майданчику міста учасники карнавалу проведуть флешмоб, під час якого люди утворять величезний напис «I love Dnipro».

Крім того, в День міста у Дніпрі пройде Відкритий міський кубок із дрег-рейсінгу Drag bitva – 2017. Близько 70 дрегрейсерів із усієї України наввипередки долатимуть майже півкілометрову трасу. Особливість спринтерських заїздів – ексклюзивні перегони машин марки Porsche. Елітні автівки змагатимуться на швидкість вперше в історії українського дрег-рейсінгу.

Читайте також: Лицарі та козаки покажуть видовищність баталій на "Самар-Дніпро-Фесті"

Отримають гості дня народження міста і традиційний кулінарний подарунок. Цьогоріч на фестивалі Dnepr Food Fest функціонуватиме майже два десятки яток із їжею та напоями на будь-який смак. Планують встановити й чотири всеукраїнські рекорди. Так, організатори фестивалю хочуть створити найбільший солодкий подарунок із цукерок вагою 1 тис. кг і виготовити велетенські чіпси завдовжки 3 метри. А ще під час фуд-фесту мають викласти найбільший соняшник із соняшникового та гарбузового насіння й зробити найбільший бар із бляшанок з-під енергетичних напоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-