Суд повернув державі 600 га земель на Миколаївщині вартістю 12 мільйонів

Суд повернув державі 600 га земель на Миколаївщині вартістю 12 мільйонів

Укрінформ
Одеський апеляційний господарський суд підтвердив законність вимог прокуратури Миколаївської області щодо повернення у розпорядження держави земельної ділянки лісогосподарського призначення площею майже 600 га вартістю 12 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області. 

«У четвер, 7 вересня 2017 року, Одеським апеляційним господарським судом підтверджено законність вимог прокуратури Миколаївської області щодо повернення у розпорядження держави земельної ділянки лісогосподарського призначення площею майже 600 га вартістю 12 млн грн, яку незаконно було надано у користування товариству», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у 2013 та 2014 роках колишнім керівником державного підприємства «Володимирівське лісове господарство» замість заліснення земель та збільшення державного лісового фонду під виглядом договору про спільну діяльність фактично передано в оренду місцевому сільгоспвиробнику зазначену ділянку для ведення товарного сільського виробництва.

Читайте також: Порошенко пообіцяв, що “не витискуватиме” із Ради земельної реформи

При цьому органом, уповноваженим на передачу зазначеної земельної ділянки у користування іншим особам для сільськогосподарських потреб є Кабінет міністрів України, котрим згода на її передачу не надавалась.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою області до господарського суду пред’явлено позов в інтересах держави в особі Кабінету міністрів України про визнання недійсним зазначеного договору та зобов’язання суб’єкта господарювання повернути цю землю у розпорядження держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-