У Харкові керівника великої фірми-забудовника заарештували в залі суду

У Харкові керівника великої фірми-забудовника заарештували в залі суду

Укрінформ
Керівника ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" Дмитра Кутового заарештовано в залі суду і поміщено в слідчий ізолятор.

Рішення про зміну Кутовому запобіжного заходу на утримання під вартою ухвалив Київський райсуд Харкова, повідомляє KHARKIV Today.

"Дмитру Кутовому, засновнику будівельної компанії МКДУ, змінено запобіжний захід на утримання під вартою. Таке рішення було прийнято ввечері 4 вересня, вже після закінчення робочого дня суду, після восьмигодинного розгляду клопотання. Кутового було заарештовано в залі суду і відправлено в ізолятор", - пише видання.

Читайте також: Суд відмовився знімати арешт з майна Розенблата

Як раніше повідомляло видання, Кутовий обвинувачується в доведенні своєї компанії до банкрутства і шахрайстві - у зв'язку зі зверненням пайовиків, які вклали кошти в недобудовані об'єкти. Сам Кутовий стверджує, що його компанія піддалася рейдерській атаці, і тому він не зміг виконати зобов'язання.

Розслідування, в якому фігурує Кутовий, проводиться за ч.4 ст 219 ( "Доведення до банкрутства") і ст.190 ( "Шахрайство") Кримінального кодексу України.

Йдеться про залучення у 2008 році коштів інвесторів на суму кілька мільйонів доларів на будівництво офісного центру. Згодом, у 2013 році, ці кошти були переведені з балансу доведеннного до банкрутства ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" на баланс іншої компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-