Рада спростить видачу тимчасових ліцензій на українське мовлення у зоні АТО

Рада спростить видачу тимчасових ліцензій на українське мовлення у зоні АТО

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу законопроект, що передбачає спрощення видачі тимчасових ліцензій на українське мовлення у зоні АТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, проект закону №6565 "Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення" підтримали 267 парламентаріїв.

"Метою розробки проекту закону є забезпечення безперервності мовлення телерадіоорганізацій і приймання їх програм населенням шляхом закріплення механізму прискореної видачі тимчасових дозволів на телерадіомовлення на територіях, найбільш вразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу, а також визначення особливих умов щодо переходу від аналогового до цифрового мовлення на окремих адміністративно-територіальних одиницях", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Проектом пропонується внести зміни до законів "Про телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України" в частині закріплення механізму видачі тимчасових дозволів на мовлення, а також визначення термінів: "тимчасове мовлення", "дозвіл на тимчасове мовлення", "території з особливим режимом мовлення".

Читайте також: Запад-2017: українські прикордонники показали, як зміцнили рубежі

Також пропонується внесення змін до закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" в частині доповнення її регуляторних повноважень можливістю надавати дозволи на тимчасове мовлення.

"Ми пропонуємо сьогодні простимулювати українців створювати місцеві радіо- і телестанції в зоні розмежування. Даний законопроект стосується як зони АТО, так і прикордонних регіонів... Ми маємо простимулювати там місцеве українське мовлення за українськими законами", - сказала голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар, презентуючи проект закону.

Вона зауважила, що до другого читання законопроект доопрацють і поширять його дію виключно на зону АТО і кордону з РФ.

"Мова йде тільки про районні центри, які межують із зоною розмежування із Російською Федерацією, щоб вони не приїжджали в Київ, не брали участь у різних конкурсах Нацради з питань телебаченя та радіомовленя, щоб вони не сплачували ліцензійний збір, але щоб вони робили місцеві станції радіомовлення і отримували дозвіл терміном на один рік", - сказала Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-