У порт Одеси зайшов італійський есмінець Luigi Durand de la Penne

У порт Одеси зайшов італійський есмінець Luigi Durand de la Penne

Фото
Укрінформ
У понеділок біля причалу морвокзалу Одеського морського порту кинув якір есмінець Luigi Durand de la Penne ВМС Італійської Республіки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Візит італійського корабля під командуванням капітана 1 рангу Фабріціо Руттері відбувається в рамках навчальної практики курсантів Академії ВМС Італії, що знаходиться у місті Ліворно. Триденною програмою перебування в Одесі 88 італійських курсантів передбачені зустрічі з українськими військовими моряками у штабі ВМС України та курсантами Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія", ознайомча екскурсія на фрегаті "Гетьман Сагайдачний", - зазначили у прес-службі ВМС ЗС України.

Українські військові моряки спільно з італійськими колегами здійснять перехід на катері до місця загибелі італійського корабля Аlberto Rakia, де покладанням вінка на воду вшанують пам'ять полеглих військових моряків.

Відбудеться також дружній турнір з футболу між командами курсантів Інституту ВМС НУ ОМА та командою курсантів Академії ВМС Італійської Республіки.

Дружні візити до Одеси італійських кораблів стають традиційними, торік місто теж відвідав навчальний корабель Polinuro.
У порту Одеси пришвартувався есмінець ВМС Італії/ Фото: Сергій Ляшонок

Есмінець Luigi Durand de la Penne був введений до складу ВМС Італійської Республіки у 1993 року. Довжина корабля - 147, ширина - 16, осадка - 6,7 метра, максимальна швидкість 31 вузол. Озброєний корабель артилерійськими установками, протикорабельними і зенітними ракетами. Має 2 ангари для гелікоптерів, в яких можуть розміститися пара легких вертольотів Bell AB-212 ASW або один важкий EH-101 Merlin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-