У Петриківській школі відкрили ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами

У Петриківській школі відкрили ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами

Фото, відео
Укрінформ
У селищі Петриківка на Дніпропетровщині відкрили реконструйовану школу із першою в Україні ресурсною кімнатою та медіатекою для дітей з особливими потребами. 

Вони зроблені за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка, який втілює програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Марина Порошенко приїхала в Дніпропетровську область з робочою поїздкою. Фото: Микола М’якшиков, Укрінформ

«Саме такими мають бути опорні школи по всій Україні. Це дійсно приклад для багатьох регіонів, як треба допомагати особливим дітям набувати якісних знань у гарних умовах», - зазначила дружина Президента Марина Порошенко.

За її словами, ресурсна кімната у Петриківській школі стане зразком, який буде впроваджуватись в інших регіонах, що беруть участь у проекті з розвитку інклюзивної освіти.

Ресурсна кімната - спеціально облаштований клас, де діти зможуть вчитися за індивідуальною програмою. Корекційні педагоги допомагатимуть хлопчикам та дівчаткам, зокрема, набути повсякденних побутових навичок. Кімната створена за європейськими стандартами й адаптована під українські реалії. 

Як зазначив голова ОДА Валентин Резніченко, влада регіону робить усе можливе, щоб зробити навчання дітей з особливими потребами максимально комфортним. «Окрім ресурсної кімнати, цьогоріч відкриваємо медіатеки у 51 школі області. Тут можна позайматися з корекційним педагогом, почитати, посидіти в інтернеті, відпочити, поспілкуватися з однолітками. Одну з таких кімнат облаштували в Петриківській школі», - розповів він.

Читайте також: Гройсман обіцяє більше інвестувати в інклюзивну освіту

Загалом, за його словами, в області працює майже 150 інклюзивних шкіл, де навчаються близько 400 дітей.

Що стосується Петриківської школи, то її відремонтували уперше за 87 років, замінили всі комунікації, встановили нові вікна, утеплили фасад. У всіх 19 класах школи встановили проектори та мультимедійні дошки. Фасад пофарбували у різні кольори, а на східцях у школі англійською написані три форми неправильних дієслів. На перервах учні можуть завітати до буккросингів - їх у школі два.

У дворі облаштували зелену зону з лавками. Паркан також розмалювали за тематичними блоками. Наприклад, «історичний» проліт рясніє динозаврами, пірамідами та танками, а «хімічний» - пробірками і формулами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-