Мешканцю Слов’янська загрожує до 10 років в’язниці за проведення незаконного референдуму

Мешканцю Слов’янська загрожує до 10 років в’язниці за проведення незаконного референдуму

Укрінформ
У Донецькій області 60-річному мешканцю Слов’янська загрожую до 10 років в’язниці за проведення незаконного референдуму в 2014 році.

Про це у четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За участь у проведенні незаконного референдуму в м. Слов’янську навесні 2014 року судитимуть тодішнього голову дільничної комісії.... На даний час слідством зібрані усі вагомі докази вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою згодою групою осіб). Обвинуваченому загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року, під час окупації міста Слов’янськ озброєними бойовиками, 60-річний місцевий мешканець погодився на пропозицію очолити дільничну виборчу комісію, що розташовувалась у колишньому Будинку культури ім. Леніна (нині – Центр культури та дозвілля). Метою роботи комісії було проведення незаконного референдуму щодо визнання державної самостійності терористичної організації «ДНР».

Виконуючи покладені на нього владні повноваження, пенсіонер організовував та контролював роботу осіб, залучених в якості «членів дільничної виборчої комісії», зокрема – при формуванні списків громадян, що брали участь у голосуванні, підрахунку бюлетенів, підписанні протоколу та передачі його терористам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-