Луцька мерія хоче впорядкувати Центральний ринок, а не розганяти підприємців

Луцька мерія хоче впорядкувати Центральний ринок, а не розганяти підприємців

Укрінформ
Луцька міська рада, яка в середу прийняла рішення не продовжувати договір про оренду частини землі ринку "Центральний", хоче впорядкувати торговлю в історичному центрі міста, але не збирається розганяти підприємців.

Про це повідомляє прес-служба Луцької мерії.

"Ігор Поліщук (депутат міськради - ред.) зауважив, що вирішено припинити договір оренди з Волинською облспоживспілкою. Проте ніхто не збирається підприємців виганяти з робочих місць та зносити їхні контейнери. Міська влада вестиме перемовини з підприємцями щодо подальшої долі ринку. Ігор Поліщук наголосив, що з проекту рішення, за пропозицією постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, буде виключено два пункти рішення щодо негайного демонтажу торгових точок", - йдеться у повідомленні.

На сьогоднішній сесії депутати розглянули два питання, які стосуються ринку: “Про поновлення договору оренди землі Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку “Центральний” на вул. Глушець, 1 (площею 2,2125 га)” та “Про відмову Волинській обласній спілці споживчих товариств у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку “Центральний” на вул. Глушець, 1 (площею 0,5904 га)”. 

За першим питанням договір пролонговано ще на рік.

Що ж до другого питання, яким у поновленні договору відмовлено, після прийняття рішення депутати домовилися створити робочу групу з представників депутатських фракцій, структурних підрозділів міської ради та підприємців Центрального ринку, аби напрацювати ідеї щодо його подальшого функціонування.

При обговоренні депутати наголосили, що ринок знаходиться в історичній частині міста поряд з Луцьким замком і таким, як він є нині, залишатися не може. Туристи, які приїжджають у Луцьк, дивуються сусідству ринку та замку. Минулоріч спеціальна комісія з вивчення діяльності ринків напрацювала ряд пропозицій, зокрема - щодо ліквідації частини Центрального ринку з перетворенням її у парковку, як це було до встановлення там торгових павільйонів.

Читайте також: Торгівці “полонили” депутатів у Луцькій міськраді

Як повідомляв Укрінформ, підприємці Центрального ринку після прийняття цього рішення заблокували депутатів у будівлі міськради і зірвали продовження роботи сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-