Стрілянина у Княжичах: ГПУ оголосила підозру трьом службовцям Нацполіції

Стрілянина у Княжичах: ГПУ оголосила підозру трьом службовцям Нацполіції

Укрінформ
Генеральна прокуратура повідомила про підозру трьом службовим особам Нацполіції, якими організовано та забезпечено застосування вогнепальної зброї у с. Княжичі

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за погодженням з процесуальним керівником повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 (перевищення влади, яким спричинено тяжких наслідків, умисне вбивство двох і більше осіб та вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України трьом службовим особам Національної поліції України, якими організовано та забезпечено застосування 4 грудня 2016 року вогнепальної зброї у с. Княжичі Броварського району, внаслідок чого від кульових поранень загинули 4 співробітника поліції", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що до суду підготовлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Луценко сказав, хто відповідатиме за стрілянину в Княжичах

Як повідомляв Укрінформ, уночі 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинули п'ятеро правоохоронців: двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД. За результатами службового розслідування з Нацполіції було звільнено 8 осіб і ще близько 12 отримали дисциплінарні стягнення. Експертиза підтвердила, що перший постріл здійснив співробітник Державної служби охорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-