Німеччина допомогла реконструювати харківське пожежне депо

Німеччина допомогла реконструювати харківське пожежне депо

Фото
Укрінформ
Пожежне депо, побудоване наприкінці 70-х років і реконструйоване з урахуванням сучасних вимог за підтримки уряду Німеччини, відкрилося в Індустріальному районі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реконструкція депо державної пожежно-рятувальної частини № 25, розпочата півтора року тому, здійснена німецькою федеральною компанією GIZ в рамках запущеного в 2015 році проекту "Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями". Створені умови роботи дозволяють рятувальникам у разі НС забезпечувати повноцінний захист населення у зоні, де проживають 75 тисяч осіб", - сказав на церемонії відкриття депо заступник керівника ДСНС України генерал-майор Руслан Білошицький. 

За його словами, загальна вартість виконаних робіт - 4,8 млн грн.

Читайте також: Німеччина надає Україні “дитячий грант” на €1,5 мільйона

Під час церемонії німецька сторона передала пожежникам гуманітарну допомогу: пожежні рукави, апарати для захисту дихання, компресори, ручні насоси, баки для питної води, контейнери для пального, пожежні костюми, чоботи й рукавиці - загалом на суму близько 700 тис. грн.

На церемонії кращі рятувальники нагороджені нагрудними знаками і грамотами ДСНС України.

У Харкові після масштабного ремонту відкрито пожежно-рятувальну частину/ Фото В'ячеслава Мадієвського

Як сказав на церемонії керівник проекту Крістіан Пошман, реконструйовано 900 кв.м будівлі та 700 кв.м покрівлі: "Все те, що ми робимо, все те, чого ми досягаємо - все це відповідає міжнародним стандартам. В принципі, ви б змогли знайти таку ж пожежну частину навіть у Німеччині. Це обладнання, яке отримала ця пожежна частина - саме таким обладнанням користуються співробітники пожежних частин Німеччини. В рамках проекту заплановано тренінги, ми навчимо українських рятувальників використовувати надане їм нове обладнання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-