Миколаївську мерію та

Миколаївську мерію та "Центрліфт" обшукують через причетність до розтрат

Укрінформ
Правоохоронці Миколаєва проводять обшуки у ТОВ «Центрліфт» та департаменті ЖКГ Миколаївської міської ради.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«У Миколаєві правоохоронці перевіряють причетність посадовців до заволодіння грошовими коштами держбюджету, у зв’язку з чим проводять ряд обшуків. Зокрема, слідчими слідчого Управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури спільно з оперативниками Управління захисту економіки в Миколаївській області, ДЗЕ Національної поліції України перевіряється причетність до вказаної злочинної діяльності службових осіб ТОВ «Центрліфт» та Департаменту житло-комунального господарства Миколаївської міської ради, які виконували взяті на себе зобов’язання не в повному обсязі», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що працівники Департаменту ЖКГ лобіювали інтереси підконтрольних підприємств, у т.ч. ТОВ «Центрліфт», при укладанні з ними договорів на виконання певних робіт, а у подальшому підписували документи про їх прийняття із суттєвими порушеннями і не повним обсягом виконання.

Таким чином, посадовці спричинили тяжкі наслідки інтересам територіальної громади м. Миколаєва. Зараз проводиться низка обшуків в офісах підприємств та невідкладні слідчі дії в службових кабінетах Департаменту ЖКГ.

Читайте також: Обшуки у Миколаєві: затримали ватажка рекетирів "Мультика" - Луценко

Паралельно слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні. Воно розпочате за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого чч.3 та 4 ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», що передбачає покарання від обмеження волі на строк до п'яти років - до позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває.

Як уже повідомляв Укрінформ, у Миколаєві зранку 29 серпня розпочалося кілька десятків обшуків на підприємствах, організаціях та вдома у низки депутатів міської ради від партії «Опозиційний блок», а також у підприємця Михайла Титова (відомого в Миколаєві кримінального авторитета на прізвисько «Мультик») та низки інших. Титова та чотирьох його поплічників затримали. Їх звинувачують у заволодінні бюджетними коштами, вимаганні, рейдерстві, погрозах вбивством та інших тяжких злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-