Одещина першою запроваджує проект підготовки вчителів

Одещина першою запроваджує проект підготовки вчителів "нового покоління"

Укрінформ
На Одещині першим в Україні стартує унікальний проект підготовки вчителів нового покоління відповідно до вимог реформи освітньої галузі та запровадження концепції "Нової української школи", яку запланувало Міністерство освіти та науки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це  заявив голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов під час презентації концепції реформування та розвитку освіти області "О-12. Дванадцять кроків назустріч сучасній освіті" у смт Овідіополь на Одещині.

"В  рамках реформи освітньої галузі та запровадження концепції “Нової української школи", яку запланувало Міністерство освіти та науки, саме на Одещині буде реалізовано унікальний проект підготовки вчителів нового покоління, вже у рамках вимог та потреб цієї концепції.  На базі трьох педучилищ ми пілотуємо підготовку учителів за новими стандартами, яким гарантовано буде наданий 1 клас. Таким чином ми не просто будемо вкладатися в перепідготовку теперішніх вчителів, а відразу готувати освітян нового покоління. Підкреслюю - ми перші в Україні", - зазначив Степанов.

Читайте також: На Одещині рейдери вивезли врожай на $1 мільйон

Він наголосив, що Одещина є беззаперечним лідером щодо новацій в освітній галузі. Саме Одеська область першою з областей України запровадила освітню програму "Be Smart/Будь розумним", що надає змогу безкоштовної онлайн-підготовки до ЗНО. Успішність проекту підготовки до ЗНО була високо оцінена Міністерством освіти та науки, і його буде поширено по всіх регіонах України.

"В рамках концепції "О-12" Одещина продовжить розвивати напрями онлайн-підготовки. Вже невдовзі буде створено онлайн-портал для підготовки учнів до ДПА (державної підсумкової атестації), а також портал для підготовки та підвищення кваліфікації вчителів", - заявив Степанов.

Покращення якості освіти Одещини є одним з головних пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської ОДА Максима Степанова під назвою "Розумний регіон", презентованого очільником області 22 березня 2017 року. Програма визначає основні пріоритети, цілі, програми та проекти розвитку Одеської області, механізми їх реалізації, а також очікувані результати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-