Криворізького журналіста, пораненого на військових навчаннях, перевозять до Львова

Криворізького журналіста, пораненого на військових навчаннях, перевозять до Львова

Укрінформ
Журналіста криворізького телеканалу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який отримав поранення в шию під час навчань у Кривому Розі, транспортують на подальше лікування до Львова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його дружина Інна Вовк.

«Борт санавіації злетить з аеропорту Дніпра. З нами летітиме анестезіолог, який  контролюватиме стан мого Славона. Нас чекає 3 години дороги, за попередньою інформацією лікарів. Близько 13 години Слава буде у Львові », - написала Інна.

За її словами, В'ячеслава чекає перша операція з видалення осколків з хребта.

«Нас чекає перша операція з видалення осколків з хребта чоловіка. І нам дуже потрібна ваша підтримка», - повідомила дружина телеоператора.

Читайте також: Полторак обіцяє дружині пораненого оператора Вовка допомогу в лікуванні

Як раніше повідомляв Укрінформ, 6 липня в Кривому Розі було поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь в зйомках постановочного кадру під час військових навчань. У нього діагностовано наскрізне вогнепальне поранення шиї, пошкоджений хребет і спинний мозок. Лікарі провели дві складні операції. Стан пораненого був важким.

Інструктора, який з необережності поранив представника ЗМІ, затримали. У прес-службі Головного управління Нацполіціі в Дніпропетровській області повідомили, що в діях 43-річного підозрюваного вбачаються ознаки двох злочинів: необережне тяжке тілесне ушкодження (ст. 128 Кримінального кодексу України) та незаконне поводження зі зброєю (ст. 263 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

За словами воєнкома Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександра Бритвича, який був відповідальний за навчальні збори, вправа, яку показував волонтер, що потрапив в оператора, не була запланована.

Міністр оборони України Степан Полторак 17 серпня зустрівся з Інною Волк і запевнив її в готовності Міноборони надавати всебічну допомогу в лікуванні її чоловіка. Військові лікарі-нейрохірурги зі Львова, оглянувши пораненого в Дніпрі, запропонували перевести його в військовий госпіталь до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-