Бойовики на Донбасі

Бойовики на Донбасі "готуються" до Дня Незалежності України: обшукують місцевих

Укрінформ
Окупаційна влада на території "ДНР" почала перевірки та обшуки місцевого населення з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб та ознак підготовки несанкціонованих заходів напередодні Дня Незалежності України.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Окупантами у населених пунктах Новоазовськ, Сєдове та Безіменне під виглядом перевірки прописки місцевих мешканців, реєстрації автомобільного транспорту проводяться обшуки приватних помешкань з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб та ознак підготовки несанкціонованих заходів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ГУР, на фоні продовження економічного занепаду, зниження рівня життя населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей російським окупаційним командуванням розширено повноваження так званих "республіканських" каральних органів з метою недопущення проявів проукраїнських настроїв напередодні та в період святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Читайте також: Доба в АТО: бойовики били зі 152 калібру по Водяному

У прес-службі розвідки уточнюють, що за сприяння окупаційної влади підлягають затриманню з подальшим триманням під вартою всі особи, які викликають підозру в нелояльності окупаційному режиму. Для цього співробітниками так званих "міністерств державної безпеки" та "міністерств внутрішніх справ" квазіутворень, під контролем кураторів російської ФСБ, у прихованому режимі посилено контроль за громадськими місцями, міським транспортом, місцями масового відпочинку населення з метою запобігання розповсюдження української символіки, виникнення стихійних зібрань громадян або інших проявів непокори окупаційній владі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-