Порошенко назвав передумову розведення сил у Станиці Луганській

Порошенко назвав передумову розведення сил у Станиці Луганській

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Луганську область провів зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які постійно ведуть спостереження у Станиці Луганській.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«...Стає дедалі очевиднішим, що в умовах, коли Росія продовжує здійснювати провокації, підбурює неспокій, одним із ключових елементів безпекового компоненту Мінських угод є і залишається міжнародна присутність», - зазначив Порошенко.

За словами Президента, минулого тижня відбулася дуже знакова і важлива подія – спостережна місія ОБСЄ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ – ред.), відповідаючи на прохання української сторони, вперше розмістила постійно діючу – 24 години на добу, сім днів на тиждень – місію у Станиці Луганській.

«Щойно я повернувся зі Щастя, де ми мали зустріч із представниками цієї місії, і я отримав тверде запевнення – вони там будуть знаходитись постійно», - зазначив Глава держави.

Президент також підкреслив, що Україна зробить усе можливе у координації з міжнародною спільнотою, і місія буде оснащена тепловізійними камерами, акустичним радарами, безпілотниками. «Всім необхідним, щоб чітко зафіксувати за допомогою об’єктивних засобів спостереження і представити світу, що вони більше не допустять порушення режиму припинення вогню», - зауважив він.

«Це – постійна присутність ОБСЄ – одна з обов’язкових передумов щодо завершення розведення сил та засобів у Станиці Луганській», - підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми маємо забезпечити стале припинення вогню. ОБСЄ і весь світ наші союзники».

Читайте також: Порошенко перед "нормандською" розмовою зустрівся з місією ОБСЄ

Глава держави також акцентував на необхідності надати можливість СММ відкрити відповідні бази поблизу неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-