Суд відпустив начальника Волинської митниці під особисте зобов'язання

Суд відпустив начальника Волинської митниці під особисте зобов'язання

Укрінформ
Луцький міськрайонний суд у ніч проти неділі відпустив під особисте зобов'язання начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького, якого затримали 18 серпня за трьома звинуваченнями, в тому числі й в отриманні хабара.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна"

"Згідно з рішенням суду Кривіцький зобов'язаний прибувати за викликами до слідчого, суду, здати свій закордонний паспорт. Інших зобов'язань судом на нього не покладено", - йдеться у повідомленні.

Спочатку прокуратура просила суд посадити затриманого під домашній арешт, потім - заарештувати на 60 діб, оскільки він підозрюється у тяжкому злочині і може чинити тиск на підлеглих чи сховатися.

Кривіцькому інкримінують причетність до продажу нерозмитненого асфальтоукладальника, що завдало бюджету 300 тисяч гривень збитків, зберігання записувального пристрою та одержання хабара.

Читайте також: НАЗК перевірить декларації ще трьох прокурорів та колишнього митника

"Є два інспектори митниці, яким оголошено про підозру, які безпосередньо отримували кошти на кордоні і частина з яких надалі була вилучена у керівника митниці. В одному випадку – 50 доларів, в іншому випадку – 50 євро", – повідомив на суді заступник прокурора області Сергій Єфремов.

Натомість захисник підозрюваного Сергій Мась заявив про наявність доказів того, що звинувачення є сфальсифікованими. Він зазначив, що для людини, яка обіймає таку посаду, отримання хабара в 50 доларів – нонсенс.

Сам начальник митниці і водій, який був присутній під час обшуків, стверджують, що гроші підкинули.

Кривіцького від виконання обов'язків не відсторонили, він має намір подавати апеляцію.

Начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького затримали 17 серпня у Ковелі. Під час обшуку у нього вилучили 500 доларів, 500 євро та 8 тисяч гривень. Також правоохоронці провели обшук на робочому місці чиновника.

Кривіцького затримали за ч. 3 ст 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Відразу після затримання йому стало зле, і його відвезли в лікарню.

Віктор Кривіцький обіймає посаду начальника Волинської митниці ДФС з кінця 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-