На Миколаївщині майже добу гасили лісову пожежу – вигоріли 80 гектарів

На Миколаївщині майже добу гасили лісову пожежу – вигоріли 80 гектарів

Фото, відео
Укрінформ
У Новоодеському районі на Миколаївщині майже добу гасили ліс – вигоріло 80 гектарів.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«Станом на 8:00 20 серпня пожежу на території Новопетрівського лісового урочища Новоодеського району Миколаївщини ліквідовано. Загальна площа горіння склала близько 80 га. Наразі спостерігаються поодинокі осередки тління. Для оперативного реагування у разі потреби на місці продовжує чергувати техніка, лісівники та рятувальники. Додатково залучено особовий склад військових частин А 3476 та А1804 Міністерства оборони України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 серпня близько 12 години сталося загорання хвойного настилу та дерев на території Новопетрівського лісового урочища. Спостерігалося одразу декілька осередків горіння. Через поривчастий вітер існувала загроза збільшення масштабів пожежі.

Читайте також: За добу в Україні зафіксували майже 6 сотень загорянь на відкритих територіях

Загалом до ліквідації пожежі залучалося 240 чоловік та 52 одиниці техніки. Було розгорнуто роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. До його складу увійшли голова та представники Миколаївської ОДА, органів місцевої влади та самоврядування Новоодеського району, керівництво ГУ ДСНС України у Миколаївській області,  ДП «Миколаївлісгосп», військових частин Міноборони та Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-