На Херсонщині локалізували лісову пожежу на площі 70 гектарів

На Херсонщині локалізували лісову пожежу на площі 70 гектарів

Укрінформ
На Херсонщині в Олешківському районі на території Дніпровського лісництва локалізували лісову пожежу, яка виникла там у суботу на площі 5 га і згодом охопила площу в 70 га.

Про це повідомила у неділю Державна служба України з надзвичайних ситуацій. 

"19 серпня близько 15.00 між с. Підстепне та с. Козачі Лагері Олешківського р-ну на території Дніпровського лісництва сталося загорання лісової підстилки та хвойного лісу, місцями з переходом у верхову пожежу. О 06.30 20 серпня пожежу локалізовано на площі близько 70 га (з них 40 га верхова пожежа)", - повідомила ДСНС.

За даними рятувальників, станом на 7-му годину 20 серпня на місці цієї лісової пожежі відкритого горіння немає. Наразі проводиться проливка окремих осередків тління. До гасіння пожежі залучено 140 чоловік, 51 одиниць пожежної та спеціальної техніки, з них від ДСНС - 72 чоловіки особового складу та 21 одиниця техніки, у тому числі 2 пожежні літаки АН-32П.

Що ж до причин виникнення цієї пожежі, то вони наразі з'ясовуються.

Разом з тим, як повідомив перший заступник начальника Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Михайленко, пожежа розпочалася 19 серпня о 14.30 із земель запасу. "Навколо лісових насаджень є кинуті землі, що заросли (бур'янами - ред.), недоглянуті сади, виноградники, де виникла пожежа і сильним шквалистим вітром вона перекинулася на лісові насадження", - зазначив Михайленко.

Читайте також: В Орегоні через лісові пожежі евакуюють мешканців

Згідно даних директора Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації Юрія Попутька, "за попередньою інформацією, пожежа розпочалася в районі одного з фермерських господарств".

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині в Олешківському районі поблизу с. Підстепне на території Дніпровського лісництва у суботу близько 15.00 на площі 5 га виникла лісова пожежа. До її гасіння спершу було залучено 45 чоловік та 17 одиниць техніки від Головного управління ДСНС в області та обллісгоспу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-