У Харкові оголосили карантин через скаженого кота, укушеного кажаном

У Харкові оголосили карантин через скаженого кота, укушеного кажаном

Укрінформ
Карантин через скаженого кота ввели в Немишлянському районі Харкова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі Харківської міськради.

"За розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини в місті Харкові, через скаженого кота встановлені карантинні обмеження на території Немишлянського району, включаючи Московський роспект, проспект Петра Григоренка, вулицю Танкопія, бульвар Богдана Хмельницького. Лікарі ветеринарної медицини проводять подворові обходи на предмет вакцинації домашніх тварин проти сказу", - відзначили в прес-службі.

Що стосується подробиць, то, додали в прес-службі, в ніч з 4 на 5 серпня у відкрите вікно однієї з багатоповерхівок по вул. Рибалка влетіла летюча миша, яку зловив домашній кіт, при цьому він отримав травму рота.

Читайте також: У Харкові через спалах сказу запровадили карантин

15 серпня, пояснили в прес-службі, кіт під час надання медичної допомоги подряпав руки господині: "Без видимих гострих загальних проявів захворювання на наступний день кіт помер. Лабораторне дослідження підтвердило діагноз: сказ".

Зараз стало відомо, що потерпіла перебуває на лікуванні у стаціонарі Харківської міської клінічної лікарні №2, її чоловік лікується амбулаторно.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 серпня в приватному будинку в Основ'янському районі Харкова захворів кіт. Дочка господині намагалася надати йому допомогу, але кіт завдав їй травму, а через добу помер. Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ. В частині району оголошено карантин, проводиться вакцинацимя тварин.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, з початку року в Харківській області захворіли на сказ 29 тварин, постраждала 51 людина. У минулому році хвороба підтвердилася у 118 тварин, постраждали 144 людини. Найбільше зафіксованих випадків сказу - 46 - виявилося серед котів, менше серед лисиць - 41.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-