ОБСЄ виставила на передовій цілодобовий патруль

ОБСЄ виставила на передовій цілодобовий патруль

Фото
Укрінформ
СММ ОБСЄ розмістила спостерігачів на передовій патрульної базі місії в Станиці Луганській на постійній цілодобовій основі.

Про це повідомляє місія на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Постійна присутність місії на базі дозволить нам розширити можливості здійснення моніторингу у цьому надзвичайно важливому місці, на мосту в Станиці Луганській. Тут зберігається вкрай нестабільна ситуація та, на жаль, у цьому районі розташований єдиний у всій Луганській області контрольний пункт в'їзду-виїзду", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в СММ ОБСЄ, розміщення спостерігачів на постійній цілодобової основі - це крок на шляху до нормалізації ситуації в Станиці Луганській.

Читайте також: З початку року на Донбасі на мінах підірвалися 65 цивільних - Хуг

"Ми використовуємо широкий спектр технологій для спостереження за цим районом, зокрема, тепловізійну камеру для нічного моніторингу. Однак тільки спостерігачі можуть спілкуватися з цивільними особами і бути очима і вухами міжнародного співтовариства. Тепер вони будуть ближче до людей в цьому районі і зможуть більш детально повідомляти про потреби і побоювання цивільного населення", - заявив перший заступник глави СММ Олександр Хуг.

З сьогоднішнього дня семеро членів місії будуть цілодобово перебувати на базі.

В ОБСЄ нагадали, що СММ має на Донбасі 10 передових патрульних баз, а саме: в Волновасі, Покровську, Світлодарську, Новоайдарі, Станиці Луганській, Щасті, Попасній, Кадіївці, Горлівці та Дебальцевому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-