В Авдіївку почали будувати газогін з контрольованої території - Жебрівський

В Авдіївку почали будувати газогін з контрольованої території - Жебрівський

Укрінформ
У Донецькій області приступили до будівництва підвідного газогону високого тиску від Очеретяного до Авдіївки, який дасть змогу подавати газ з контрольованої Україною території. 

Вартість проекту 58 млн грн.

Про це у п’ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Приступили до будівництва підвідного газогону високого тиску від Очеретяного до Авдіївки: зробили розмітку траси прокладання, підрядники приступають до виконання будівельно-монтажних робіт, і невдовзі вже розпочнуться перші поставки труби», - написав очільник області.

За його словами, вартість проекту – близько 58 мільйонів гривень, частину профінансує Авдіївський коксохімзавод.

Читайте також: Радіо "Гала" та НСТУ отримали дозволи на тимчасове мовлення в зоні АТО

«По завершенню будівництва ми зможемо подавати газ на Авдіївку та ще сім навколишніх селищ (Красногорівка, Ласточкине, Орловка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове) з території, яка контролюється Україною. Таким чином люди перестануть бути заручниками бандитів, які називають себе владою на окупованій українській території, адже ми знімаємо залежність міст та селищ від їхніх бандитських примх та недолугості», - пояснив Жебрівський.

Він нагадав, що остаточне рішення про будівництво газогону ухвалили 7 червня, внаслідок надзвичайної ситуації, «коли любітєлі руского міра вкотре пошкодили газогін і залишили Авдіївку та селища без газу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-