ОБСЄ не може потрапити у два населені пункти на Донбасі через міни

ОБСЄ не може потрапити у два населені пункти на Донбасі через міни

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ досі не має доступу в населені пункти Пікузи Донецької області і Щастя на Луганщині, оскільки розмінування доріг у цих напрямах так і не почалося.

Про це повідомляється на сторінці СММ ОБСЄ в Facebook.

"Доступ спостерігачів СММ ОБСЄ в Пікузи і Щастя все ще обмежений через те, що сторони не вилучають міни, які самі ж встановили", - йдеться в повідомленні.

При цьому в ОБСЄ наголосили, що наявність мін і боєприпасів, що не розірвалися, ставить під загрозу життя місцевого населення. Так, за даними ОБСЄ, цього року місія підтвердила 89 жертв серед цивільного населення - 27 осіб загинули, ще 62 дістали поранення в результаті підриву на мінах і боєприпасах.

Читайте також: ОБСЄ планує відкрити на Донбасі додаткові спостережні бази

У місії визнали, що для повного розмінування потрібні роки. "Проте очистити від мін і боєприпасів, що не розірвалися, райони і маршрути, якими цивільне населення користується найчастіше, можливо вже зараз", - заявляють в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня бойовики в селі Пікузи Донецької області збили безпілотник місії ОБСЄ, а потім затримали групу спостерігачів, перешкоджаючи їх роботі.

Того ж дня прес-центр штабу АТО заявив, що бойовики обстріляли українських саперів, які обстежили дорогу в районі Талаківки. Один український військовий був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-