Вже у 144 школах України розпочато створення нового освітнього простору - Зубко

Вже у 144 школах України розпочато створення нового освітнього простору - Зубко

Укрінформ
Цього року вже у 144 українських школах розпочато реалізацію проектів Програми зі створення нового освітнього середовища, який передбачає розвиток інклюзивної освіти, спортивно-культурної та дорожньо-транспортної інфраструктуру.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до навчального року, яка відбулася в місті Дніпро під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

“У 2017 році в 144 школах України розпочато реалізацію проектів зі створення нового освітнього середовища «Новий освітній простір» (НОП). Основні роботи з проекту школи завершать до кінця цього року. Лідерами серед областей, що вже розробили проекти, є Черкаська – 29 шкіл, Дніпропетровська, Полтавська і Сумська по 6 шкіл відповідно”, - цитує прес-служба слова віце-прем'єра.

За словами Зубка, джерелами фінансування проектів Нового освітнього простору (НОП) є кошти Державного фонду регіонального розвитку (3,5 млрд грн), субвенція на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (1,5 млрд грн), субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій (4 млрд грн), освітня субвенція, місцеві бюджети, кошти митного експерименту.

Разом з тим він зазначив, що важливо, щоб НОП створювався саме на рівні об’єднаних територіальних громадах.

«НОП – це комплексна освітня стратегія для громади, що передбачає інклюзивну освіту, спортивно-культурну і дорожньо-транспортну інфраструктуру», - підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Зубко додав, що Мінрегіон вже розробив стандарти для НОП, які громади можуть використовувати для розробки проектів.

Читайте також: З бюджету виділили кошти на підручники для всіх учнів – Прем’єр

Як повідомлялося, 25 квітня Мінрегіон та Міносвіти розпочати проект зі створення шкіл за стандартами Нового освітнього простору у рамках концепції МОН «Нова українська школа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-