На Миколаївщині «вогняний шторм» у вихідні пройшовся по всіх районах - ДСНС

На Миколаївщині «вогняний шторм» у вихідні пройшовся по всіх районах - ДСНС

Укрінформ
На Миколаївщині протягом вихідних горів ліс, трава і будинки у всіх районах області.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«За минулі вихідні Миколаївська область буквально потерпала від великої кількості пожеж сухої трави, стерні, чагарників, сміття та дерев, які охопили масштабні території, задавши великої матеріальної шкоди. «Вогняний шторм» пройшовся по всіх районах області», - йдеться у повідомленні.

До ліквідації пожеж було задіяно всю пожежно-рятувальну техніку Миколаївського гарнізону, так лише у Вітовському районі водночас зафіксовано 7 випадків загорянь, на яких працювали рятувальники 16 Державної пожежно-рятувальної частини, місцева пожежна команда «Галіцинове», техніка від місцевих підприємств для підвозу води, залучались Державні пожежно-рятувальні частини м. Миколаєва.

Пожежу сухої трави, чагарників, стерні на відкритій території Миколаївського району приборкували відділення 1,2,3,4,19 Державних пожежно-рятувальних частин. Через значну площа горіння та те, що вогонь перекинувся на одну з будівель (яка не експлуатується), було оголошено підвищений номер виклику. Загалом до гасіння залучалось 7 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу. Для підвозу води було задіяно 2 одиниці техніки місцевих підприємств.

Паралельно вирувала вогняна стихія, охопивши майже всі райони міста Миколаєва. В Заводському районі по підвищеному номеру виклику працювала техніка та особовий склад на пожежі будівлі на Бузькому Бульварі 

Масштабна пожежа також виникла у Баштанському лісовому урочищі «Привільне». Горіли дерева, хвойна підстилка, суха трава. До гасіння задіяно 16 чоловік особового складу, включаючи 6 працівників лісового господарства та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки. Додатково залучалось два трактори з бочкою від місцевих підприємств.Площа пожежі склала 6,5 га, з яких 2,5 га - пожежа верхового лісу, 4 га - низового.

Читайте також: У Греції, Португалії та Франції вирують лісові пожежі

Через необережне поводження з вогнем виникло загоряння сухої трави біля житлового будинку та господарчої споруди на території садово-виноградного товариства «Красногорськ» поблизу с. Пересадівка. Під дією вітру вогонь від сухої трави розійшовся на велику площу. Завдяки оперативним діям вогнеборців пожежу вдалось «відбити» від інших будівель дачного масиву та врятувати 8 житлових будинків.

В переважній частині спричиняло пожежі необережне поводження з вогнем з боку населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-