Москалю набридло викликати водолазів та Нацгвардію, щоб чистили річки Закарпаття

Москалю набридло викликати водолазів та Нацгвардію, щоб чистили річки Закарпаття

Фото
Укрінформ
У Вільшанському водосховищі, що на межі Міжгірського й Хустського районів Закарпаття, після спуску води зібрали близько півтори тисячі мішків пластикового сміття, нанесеного туди з високогірних сіл.

Про це повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"Працівники екологічної інспекції, лісового господарства, держслужби з надзвичайних ситуацій (у тому числі водолази), обленерго, на балансі якого знаходиться водосховище, Нацпарку «Синевир» та Національної гвардії зібрали близько півтори тисячі мішків сміття, більшість якого – пластикові пляшки. Весь непотріб у водосховище знесли річки й потічки із сіл Міжгірського району, які знаходяться вище за течією. Півтори тисячі мішків сміття – яскрава ілюстрація того, як мешканці високогірних сіл ставляться до природи. Це ганьба на всю Україну", - обурився Москаль.

Він доручив екоінспекції ще раз зробити рейди по селах Міжгірщини, провести бесіди з головами сільрад і суворо попередити – за сміття їх будуть нещадно штрафувати.

"Ситуація, коли хтось смітить, а інші за ними мають прибирати й залучати водолазів, лісівників і Нацгвардію, більше не пройде", - наголосив голова Закарпатської ОДА.

В квітні цього року Москаль доручив розчистити Вільшанське водосховище, яке є одним із наймальовничіших куточків Закарпаття. Значну частину сміття тоді вибрали за допомогою спецтехніки, включаючи водний екскаватор, однак затонулі пластикові відходи можна було вичистити тільки після спуску води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-