Причиною масового отруєння 24 людей на Буковині стала сальмонела

Причиною масового отруєння 24 людей на Буковині стала сальмонела

Укрінформ
Причиною масового харчового отруєння під час весільного банкету 16-17 липня в закладі ресторанного господарства «Париж» в с. Сучевени Глибоцького району стала сальмонела.

Такі результати епідеміологічного розслідування оприлюднила прес-служба Чернівецької ОДА.

«Захворіло 24 особи, в тому числі 1 дитина. Всім хворим встановлено остаточний діагноз - сальмонельоз, у 9 хворих діагноз підтверджено лабораторно, у решти – на основі клініко-епідеміологічних даних. Всі захворілі завершили курс лікування, їх стан задовільний», - йдеться в повідомленні.

За інформацією «Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ України», було обстежено об'єкт, де виник спалах, відібрано та досліджено зразки питної води з локального водопроводу закладу, зразки наявних сировини та харчових продуктів, вогнищеві змиви, організовано лабораторне обстеження персоналу закладу. Відповідно до результатів, зразки води без відхилень від санітарних норм, патогенної мікрофлори в сировині, харчових продуктах, на об'єктах довкілля в закладі не виявлено, носійство патогенної мікрофлори кишкової групи серед персоналу відсутнє.

Водночас, на об'єкті були виявлені ризики, які потенційно могли сприяти потраплянню збудника інфекції на харчоблок та зумовити його подальше поширення (невідомого походження сировина, харчові продукти, з яких готувались страви, перехрещення потоків сировини та готової продукції, чистого та брудного посуду, висока ймовірність застосування розділового інвентарю не за призначенням).

Читайте також: Отруєння суші у Києві: у кухаря виявили сальмонелу

Врахувавши всі обставини виникнення спалаху було зроблено висновок, що ймовірною його причиною стали готові страви, інфіковані сальмонелою. Діяльність закладу тимчасово призупинялась рішенням позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Глибоцькій РДА. Виявлені в закладі ризики було усунено, діяльність закладу відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-