Мер Запоріжжя каже, що СБУ в міськраді

Мер Запоріжжя каже, що СБУ в міськраді "жучків" не знайшла

Укрінформ
В результаті обшуку, який СБУ провела в мерії Запоріжжя, нічого протиправного не виявлено, обвинувачення нікому не висунуто.

Як повідомляє прес-служба Запорізької міськради, про це заявив сьогодні на засіданні виконавчого комітету міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

«Обвинувачень не висунуто, техніку повернули зі словами: Нічого не знайдено», - цитує прес-служба мера Запоріжжя.

Читайте також: СБУ шукає в мерії Запоріжжя "шпигунські гаджети"

У прес-службі СБУ повідомляли, що "правоохоронці виявили в приміщеннях міськради несертифіковані системи аудіо- і відеоспостереження, які відправлені на експертизу". Зазначалося також, що під час досудового слідства будуть встановлені ініціатори і мета встановлення систем спостереження в адміністративних приміщеннях органу місцевого самоврядування, в яких циркулює інформація з обмеженим доступом.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня співробітники СБУ в Запорізькій області провели санкціонований обшук у приміщеннях запорізької міськради. Слідчі дії проводилися в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 359 КК України на підставі інформації про те, що посадовими особами, які мають доступ до державної таємниці, використовуються засоби зв'язку, що не відповідають вимогам законодавства для представників даної категорії посадових осіб, що суперечить вимогам Закону України «Про державну таємницю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-