Землі поза населеними пунктами хочуть віддати тергромадам

Землі поза населеними пунктами хочуть віддати тергромадам

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вже підготувало проект закону щодо передачі об’єднаним територіальним громадам повноважень з розпорядження землею на усій своїй території, тобто і за межами населених пунктів.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, повідомляє Урядовий портал

«Мінрегіон підготував пакет документів і візує їх, щоб надіслати проект закону на погодження центральним органам виконавчої влади та іншим зацікавленим інституціям. Крім того, на днях заплановано провести попереднє обговорення законопроекту зі всеукраїнськими асоціаціями та експертним середовищем», - сказав Негода.

За його словами, на понеділок у Мінрегіоні запланована погоджувальна нарада з Держгеокадастром, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та експертами щодо основних положень законопроекту.

Читайте також: За січень-липень місцеві бюджети поповнилися більш як 100 мільярдами - Зубко

Як повідомлялося, 9 серпня під час засідання уряду Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Мінрегіону та Мінагрополітики розробити законопроект про передачу об’єднаним громадам повноважень розпоряджатися землею на усій своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-