У Маріуполі відкрився диспетчерський центр, завдяки якому жителі зможуть стежити за рухом громадського транспорту

У Маріуполі відкрився диспетчерський центр, завдяки якому жителі зможуть стежити за рухом громадського транспорту

Укрінформ
У Маріуполі відкрився диспетчерський центр трамвайно-тролейбусного управління (ТТУ), і тепер кожен житель міста може в режимі реального часу простежити за рухом всіх видів громадського транспорту.

Про це у середу повідомили в Маріупольській міській раді.

«У Маріуполі відкрився диспетчерський центр ТТУ. Відтепер кожен житель Маріуполя може в режимі реального часу простежити за рухом всіх видів громадського транспорту», - йдеться у повідомленні.

Новий центр - це серйозний програмно-апаратний комплекс, який включає в себе як сучасне обладнання, так і нове програмне забезпечення, розроблене литовською компанією «Меракас».

«З його допомогою маріупольці можуть стежити за рухом громадського транспорту, а співробітники ТТУ з більшою ефективністю планувати свою роботу, аналізуючи пасажиропотік та швидкість пересування транспорту», - розповів начальник департаменту транспорту і зв'язку Василь Клат.

В реалізації цього проекту значну допомогу місту надали підприємства групи «Метінвест» та громадська організація ФРМ. При цьому з міського бюджету виділено кошти на закупівлю обладнання вартістю 603 тисячі грн. Це ті кошти, які вдалося заощадити завдяки ProZorro на реалізації програми «Безтурботне місто» щодо організації захищеної мережі камер відеоспостереження, встановлених на основних перехрестях міста, відео з яких, до речі, теж може виводитися на відеостіну в диспетчерському центрі.

Маріупольській міський голова Вадим Бойченко, який ознайомився з роботою диспетчерського центру, сказав, що для Маріуполя це новий досвід. «Раніше такого ніколи не було в Маріуполі. І в цілому, мало в яких містах України використовуються такі системи. Тепер жителі можуть планувати свої поїздки виходячи з реального місця розташування громадського транспорту», - констатував мер.

Він підкреслив, що витрати щодо програмного забезпечення в розмірі 40 тисяч євро та закупівлю навігаційного обладнання для рухомого складу ТТУ в розмірі 290 тисяч грн також взяли на себе містоутворюючі підприємства і громадська організація ФРМ. При цьому навігаційне обладнання для маршрутних таксі взяли на себе самі перевізники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-