На Закарпатті взяли на хабарі митників з іноземним громадянством

На Закарпатті взяли на хабарі митників з іноземним громадянством

Укрінформ
У Закарпатській області правоохоронці затримали за хабарництво двох митників пункту пропуску "Вилок" та виявили у них іноземні паспорти.

Про це повідомляє Національна поліція України.

“Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури встановили, що здирництвом займаються начальник однієї з змін та інспектор митного пункту. Від приватного підприємця вони вимагали тисячу доларів США за ввезення товарів без їх митного оформлення”, - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, одного з митників затримали за місцем несення служби під час одержання чергової частини хабара - 400 доларів. Також раніше був зафіксований факт одержання ними 200 доларів від обумовленої суми.

“Під час проведення обшуків за місцем служби та мешкання митників оперативники УЗЕ та слідчі прокуратури вилучили паспорти іноземної держави на їхні імена. Крім того, в одного з них були виявлені договори про наявність депозитних рахунків в іноземному та вітчизняному банках. На їх рахунках, відповідно до угод, розміщувалось та розміщується сотні тисяч євро та доларів. Також правоохоронці вилучили кошти, які були виявлені під час обшуку. Зокрема, 8,4 тисячі доларів США, 122 тисячі форентів, понад 700 євро”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У родичів екс-ректора Мельника відсудили санаторій у Ворзелі

На даний час один із митників затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального України.

Досудове розслідування провадиться за ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-