Загибель двох бійців у Мар'їнці: прокуратура вважає, що міномет неправильно зарядили

Загибель двох бійців у Мар'їнці: прокуратура вважає, що міномет неправильно зарядили

Укрінформ
Двоє бійців у Мар'їнці могли загинути через неправильне поводження зі зброєю.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Військовою прокуратурою Донецького гарнізону здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю, а саме мінометом калібру 120 мм 2С12 «Сані», що спричинило загибель двох та травмування п’яти військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило загибель кількох осіб та заподіло тілесні ушкодження кільком особам).

Читайте також: Волонтери назвали ім'я одного із загиблих під Мар'їнкою бійців

"Установлено, що 8 серпня 2017 року близько 04.25 год. на бойовій позиції поблизу м. Мар’їнка Донецької області, внаслідок порушення військовослужбовцями однієї з військових частин правил поводження зі зброєю при здійсненні вогню у відповідь відбувся розрив міни в каналі ствола 120 мм міномету 2С12 "Сані... Попередня версія слідства – вибух стався внаслідок подвійного заряджання каналу ствола міномету різними військовослужбовцями двома боєприпасами", - уточнили в прес-службі.

На цей час у кримінальному провадженні проведено ряд невідкладних слідчих (розшукових) дій, зокрема: огляд місця події, під час якого вилучено 120 мм міномет 2С12 «Сані»; призначена комплексна балістична, вибухо-технічна та експертиза безпеки життєдіяльності; встановлюються та допитуються свідки і очевидці даної події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-