Бойовики блокують відкриття КПВВ

Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золоте" на Донбасі

Укрінформ
Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золоте" і ускладнюють гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

Під час свого чергового візиту на Донбас, який триватиме до 11 серпня, перший заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зазначив, що для переміщення людей і автомобілів через лінію дотику на Луганському напрямку необхідно відкрити повноцінний контрольний пункт в'їзду-виїзду.

Читайте також: Під Мар’їнкою озброєння ЗСУ вийшло з ладу: двоє військових загинули, 5 поранені

"На сьогоднішній день для сполучення між Луганською областю і ОРДЛО функціонує тільки один єдиний пішохідний КПВВ "Станиця Луганська" по мосту через річку Сіверський Донець. Олександр Хуг особисто пройшов по ньому пішки з багажем в 35-градусну спеку і переконався, що він давно потребує ремонту, а сам перехід через складні кліматичні умови досить важкий", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Донбасі сьогодні перебуває до 40 тисяч російських військових та бойовиків - Муженко

Повідомляється, що українська сторона в повній мірі підтримує необхідність позитивного вирішення питання про відкриття майже повністю готового до роботи КПВВ міста Попасна.

Крім того, відкриття КПВВ "Золоте" дозволить провести якісний ремонт мосту на КПВВ "Станиця Луганська", технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-