У Харкові заочно судять відомого сепаратиста Долгова

У Харкові заочно судять відомого сепаратиста Долгова

Укрінформ
Московський райсуд Харкова провів засідання по справі прибічника "Новоросії" Костянтина Долгова без участі підсудного, який знаходиться у розшуку з травня 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів захисник Дмитро Тихоненков.

"На вимогу прокуратури Харківської області, розгляд справи проводиться заочно, оскільки обвинувачений переховується", - відзначив захисник.

За його словами, напередодні у відкритих джерелах опубліковано інформацію про засідання суду з метою, що обвинувачений відгукнеться: "Перше засідання відбулося сьогодні, друге заплановане на 5 жовтня і третє - на 24 жовтня".

"У підзахисного є шанс - на розсуд суду - взяти участь у засіданнях у форматі відеоконференції, якщо він подасть відповідне клопотання. Якщо немає - суди відбудуться без нього. Вирок теж ухвалять без нього", - додав захисник.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у квітні 2014 року Костянтин Долгов затриманий у Харкові за організацію проросійських акцій на площі Свободи, а також масовий підпал банкоматів "Приватбанку". При обшуку у його будинку знайдено зброю. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

8 травня 2014 року Долгов вийшов на свободу під заставу в 365 тис. грн, яку вніс екс-депутат ВР Олег Царьов. Тоді ж Долгов виїхав із Харкова до Криму, а потім до Москви.

У жовтні 2015 року Долгов "засвітився" на своїй сторінці у Facebook: "Мене призначили офіційним представником МЗС ДНР".

У січні 2016 року колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) звинуватив у мережі Костянтина Долгова у крадіжці грошей, виданих на створення "ХНР".

Читайте також: СБУ впіймала двох інформаторів "ДНР"

В Україні Долгову інкримінують умисне пошкодження чужого майна, незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів, а також публічні заклики до здійснення умисних дій з метою зміни меж території України (ч. 3 ст. 27, ч . 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263, ч.1 ст.110 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-