Земельні схеми в Бучі: ГПУ завершила розслідування справи проти мера

Земельні схеми в Бучі: ГПУ завершила розслідування справи проти мера

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 80 га земель лісового фонду.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

“Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області, у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Меру Бучі загрожує до 6 років за оборудки з землею

Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн, заявили в ГПУ.

“Генеральною прокуратурою України, відповідно до ст. 290 КПК України, письмово повідомлено підозрюваних та їх захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення”, - наголошується в повідомленні.

За результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом спрямується на розгляд до суду, додали у відомстві.

Також у Генпрокуратурі зазначили, що санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося, ГПУ в жовтні 2016 року оголосила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку та секретарю міськради Василю Олексюку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-