Стець запевняє, що вежа в Бахмутівці запрацює найближчим часом

Стець запевняє, що вежа в Бахмутівці запрацює найближчим часом

Укрінформ
Неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області завершили монтаж нової 134-метрової вежі, яка почне працювати вже за кілька тижнів.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, повідомляє прес-служба Мінінформу. 

«Вежа у Бахмутівці стала третьою за рахунком, яка була побудована за два останні роки з метою розвитку мовлення в Херсонській, Донецькій та Луганській областях. Завдяки цьому кількість населення, що матиме доступ до сигналу українських телеканалів і радіостанцій, збільшилася в кілька разів», - сказав Стець.

За його словами, згідно з розрахунками, саме завдяки запуску бахмутівської телерадіопередавальної станції аудиторія українських телеканалів та радіостанцій в Луганській області зросте до 85-90 тисяч людей. «Охоплення населення сигналом українських радіостанцій збільшиться на 102%, аналогового телебачення – більш ніж на 450%, повернеться українське цифрове телевізійне мовлення в стандарті DVB-T2. Ці цифри важливі, оскільки мова йде про людей, які проживають на “лінії розмежування”, – додав Стець. 

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко зазначив, що для бахмутівської станції на першому етапі виділені 3 аналогових канали, 7 – цифрових і 4 FM-радіочастоти. «У першу чергу буде забезпечено мовлення програм Національної суспільної телекомпанії України: "UA:Перший”, “Українське радіо”, регіональних програм “ЛОТ” і “Пульс”, а також радіостанції Міністерства оборони України – “Армія FM”. Загалом, на першому етапі буде організовано мовлення 12-ти загальнонаціональних і місцевих телеканалів, а також 4-х радіостанцій. Їх кількість поступово буде збільшуватись», - розповів Артеменко.

Читайте також: Стець розказав про спільний з Японією проект на $3 мільйони

Як відомо, розвиток телерадіомовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Фото: slovoidilo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-