У Маріуполі екс-міліціонер погорів на продажу е-ключів до баз даних ДАІ

У Маріуполі екс-міліціонер погорів на продажу е-ключів до баз даних ДАІ

Відео
Укрінформ
Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали у Маріуполі колишнього міліціонера, який незаконно реалізовував е-ключі доступу до бази даних Державтоінспекції Донеччини.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці встановили, що чоловік на початку російської агресії на Донбасі звільнився з органів внутрішніх справ України. Працівник автоінспекції привласнив майже 450 е-ключів, які знаходилися у нього на зберіганні. Вартість пристроїв на той час перевищувала 400 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що екс-міліціонер, знаходячись у тимчасово окупованому Донецьку, через Інтернет підшукував клієнтів на е-ключі. На території, підконтрольній українській владі, він реалізовував товар через знайомих у Маріуполі.

Оперативники СБУ затримали зловмисника, коли він особисто приїхав до Маріуполя для продажу замовникам 20 е-ключів.

За інформацією спецслужби, колишній міліціонер надав доступ до баз даних про власників автомобілів, про заарештовані транспортні засоби та ті, що знаходяться у розшуку, представникам незаконних збройних формувань так званої «ДНР».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-