АТО: бойовики цілодобово обстрілювали Авдіївку із забороненої зброї

АТО: бойовики цілодобово обстрілювали Авдіївку із забороненої зброї

Карта
Укрінформ
Бойовики у суботу, 5 серпня, практично цілодобово обстрілювали Авдіївку.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко під час недільного прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Ворог відкривав вогонь практично цілодобово. Усього на цих рубежах відбулося 12 обстрілів з боку противника, що становить дві третини всіх випадків порушення перемир'я ворогом учора на Донецькому напрямку», - зазначив Лисенко.

За його словами, особливістю бойових дій на цьому напрямку було те, що незаконні збройні формування застосовували важке озброєння, зокрема 82-мм міномети. З 21 години до опівночі вони випустили по українських позиціях понад 20 мін. Крім того, в Опитному та Новоселівці Другій бойовики по одному разу застосували міномети та легке озброєння.

На Світлодарській дузі близько 4-ї ранку та пізно ввечері українські військові зафіксували 2 обстріли з боку бойовиків, тривалістю по 30 хвилин кожний. Вони застосували гранатомети та стрілецьку зброю, додав речник МОУ.

Читайте також: За добу в АТО поранені троє українських бійців

Він зазначив, що на Луганському напрямку минулої доби українські військові зафіксували 6 обстрілів з боку бойовиків. Зокрема, доба розпочалася з гранатометного обстрілу Попасної, а до 6-ї ранку бойовики провели ще 2 збройні провокації - у Новоолександрівці та Новозванівці, застосувавши стрілецьку зброю. На Бахмутській трасі НЗФ здійснили по одному обстрілу неподалік Кримського та Причепилівки. Одночасно бойовики протягом 20 хвилин обстрілювали з гранатометів та мінометів позиції українських військових з боку Жолобка, випустивши 20 мін по цих двох позиціях.

«Ще одного разу противник порушив режим тиші у Жовтому уже після заходу сонця. Тоді бойовики застосували стрілецьку зброю», – сказав Лисенко.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 7 випадків порушення режиму тиші бойовиками, 5 з яких – у Водяному та Широкиному. «Ще по одному разу противник відкривав вогонь у бік укріплень наших військових у Старогнатівці та на південь від неї – у Новоселівці Другій. Під час кожного обстрілу важке озброєння ворогом не застосовувалося», – зауважив речник МОУ.

Як він уточнив, "сеанси" бойової активності тривали від 15 хвилин до години. Найтриваліші обстріли сили АТО зафіксували на півдні напрямку. У Мар’їнському районі минулої доби було спокійно, констатував Лисенко.

Фото: vl.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-