У закарпатському селі  з’явилася площа Енді Воргола

У закарпатському селі з’явилася площа Енді Воргола

Фото
Укрінформ
У с.Минай, що на околиці Ужгорода, відкрили площу Енді Воргола.

Раніше вона була Жовтневою, проте назва змінена головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем на виконання закону "Про декомунізацію".

Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Ми могли відкрити цю площу ще кілька місяців тому чи навіть минулого року, але вибрали початок серпня, тому що 6 серпня Енді Ворголу виповнилося б 89 років", – зазначив на урочистостях Москаль, який прийшов на відкриття площі у футболці із зображенням цього всесвітньо відомого художника.

Голова ОДА нагадав, що хоча сам Енді Воргол народився в американському місті Пітсбург, однак його батьки народилися й жили недалеко від Ужгорода – у словацькому селі Мікова біля м.Меджилабірці (у цій місцевості компактно проживають лемки або русини-українці), а згодом вони емігрували до США.

Читайте також: Вінниччина планує стати центром гастротуризму

"Енді Воргол має українське коріння, його батьки жили за сто кілометрів від Ужгорода, тому художник цілком заслуговує, щоб на його честь була названа площа на Закарпатті", - заявив Москаль.

Він відкрив стилізовану табличку з іменем Енді Воргола на фасаді ресторану "Тиса" і оглянув змонтовану на площі композицію з невеликою інформаційною довідкою та відтвореним одним із найвідоміших творів художника – банкою супу Campbell’s. Після цього в атріумі облдержадміністрації голова ОДА відкрив виставку репродукцій художника. Окрасою заходу став торт із зображенням картини Енді Воргола "Че Гевара".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-