Стрілянина у Дніпрі: адвокатам ізраїльтянина не вдалося відвести суддю

Стрілянина у Дніпрі: адвокатам ізраїльтянина не вдалося відвести суддю

Укрінформ
У другій половині дня в Шевченківському райсуді Дніпра продовжився розгляд справи стосовно одного з підозрюваних у кривавій стрілянині на пр. Гагаріна - громадянина Ізраїлю Давида Пабілера.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захисники Пабілера на ранковій частині засідання оголосили клопотання про недовіру судді Ігорю Литвиненку і суд розглядав це клопотання.

Наразі суддя Марущак зачитала ухвалене судом визначення стосовно цього клопотання: суд не знайшов підстав для відводу судді Литвиненка. Скарга адвокатів Пабілера з цього питання відхилена.

Обвинувачення висловлювало занепокоєння тим, що закінчується 72-годинний термін затримання підозрюваного, а відтак він може опинитися на волі, якщо суд так і не обере запобіжний захід.

Читайте також: У Дніпрі обирають запобіжний захід третьому учаснику стрілянини біля кафе

Адвокати ж стверджують, що участі у конфлікті той не брав, а, начебто, проходив повз і отримав сліпе поранення голені.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться у понеділок, 7 серпня, о 9 годині.

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня близько 20:00 біля кафе «DOM» на пр. Гагаріна у Дніпрі сталася стрілянина. Двоє ветеранів АТО загинули, п'ятеро поранених потрапили до лікарні. Двом підозрюваним у вбивстві учасників АТО - Олександру Лакізі і Станіславу Єльчіщеву 27 липня суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Обидва рініше були судимі.

Давид Пабілер був поранений під час стрілянини на проспекті Гагаріна. Йому висунули дві підозри: «Сприяння скоєнню злочину» та «Вимагання».

Участники озброєного конфлікту зустрілися, щоб обговорити питання боргів.

Вранці 4 серпня Давида Пабілера привезли до Бабушкінського суду міста для обрання запобіжного заходу. Підсудний перебував на каталці під ковдрою і стверджував, що не розуміє іншої мови, крім івриту, в суді йому забезпечили перекладача. Захисники підозрюваного заявили про відвід суддів, які ведуть судове засідання щодо обрання його підзахисному запобіжного заходу. Вони стверджували, що судді упереджено ставляться до підзахисного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-