Смертельний батут: власник атракціону в Харкові відмовився свідчити

Смертельний батут: власник атракціону в Харкові відмовився свідчити

Укрінформ
Власник надувного батута в Харкові, де 30 липня загинула 17-річна дівчина-оператор, відмовився свідчити, посилаючись на Конституцію України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Власник батута відмовився свідчити за фактом загибелі дівчини, посилаючись на ст.63 Конституції України, яка свідчить, що особа не несе відповідальності за відмову свідчити або давати пояснення стосовно себе", - зазначила Алексєєва.

Читайте також: У Харкові встановлюють хазяїна атракціону, на якому загинула дівчина-оператор

За її словами, досудове розслідування триває за ч.2 ст.271 КК України, пов'язаною з порушенням законодавства про охорону праці, що спричинило смерть людей.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня близько 16.00 у Московському районі Харкова на вул. Бучми, де розміщений дитячий атракціон - надувний батут - після контакту з електродвигуном батута загинула 17-річна дівчина-оператор.

Максимальна санкція статті для посадовця, який допустив порушення законодавства про охорону праці, становить 7 років позбавлення волі.

Перевіряється законність оформлення неповнолітньої на роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-