Прокуратура вилучає

Прокуратура вилучає "земельні" папери Ірпінської міськради

Укрінформ
Прокуратура Київської області проводить виїмку рішень Ірпінської міської ради щодо виділення земельних ділянок за останні три роки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"У зв’язку з тим, що добровільно надати документи Ірпінська міська рада не погодилась, прокуратура Київської області... на підставі ухвали слідчого судді здійснює тимчасовий доступ до документів Ірпінської міської ради, зокрема витребовує рішення Ірпінської міської ради за останні три роки щодо виділення земельних ділянок на території Ірпінського регіону", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури, протягом 2015-2016 років на території, яка перебуває в підпорядкуванні міськради, були введені в експлуатацію кілька багатоквартирних житлових будинків. При цьому замовники даних об'єктів уклали з міськрадою договори про залучення коштів на розвиток транспортної та соціальної інфраструктури Ірпеня у вигляді пайової участі, проте ці кошти на рахунок виконавчого комітету міськради не надходили. Водночас згадані замовники виконували інші роботи на території міста, вартість яких була зарахована як сплата пайової участі.

Читайте також: Чиновників мерії Ірпеня підозрюють у крадіжці з бюджету 21 мільйона

"Після цього Ірпінська міськрада ухвалила рішення про зменшення розміру понесених витрат у порушення вимог ст. 40 закону "Про регулювання містобудівної діяльності" та Бюджетного кодексу, що призвело до недоотримання місцевим бюджетом понад 3 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Дії службових осіб органу місцевого самоврядування кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-