Теракт у харківському пабі: суд залишив диверсантку в СІЗО

Теракт у харківському пабі: суд залишив диверсантку в СІЗО

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив тримання під вартою для члена терористичної організації "Харківські партизани" Марини Ковтун, підозрюваної в організації вибуху в рок-пабі "Стіна" на вулиці Римарській у Харкові в листопаді 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Відбувся суд по теракту в пабі "Стіна". Підозрюваній Ковтун продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 2 місяці", - повідомила Дубовик.

За її словами, триває вивчення матеріалів справи.

Наступне засідання суду - 12 вересня.

Читайте також: Суд залишив вирок одеському диверсанту - 13 років позбавлення волі

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 9 листопада 2014 року біля стійки бару в рок-пабі "Стіна" на вулиці Римарській у центрі міста - популярному місці зустрічей учасників АТО - вибухнув пристрій, начинений болтами та гайками. Унаслідок вибуху постраждали 13 людей. Як підозрювана в організації теракту, а також - посяганні на зміну кордонів території України, придбанні та зберіганні зброї і боєприпасів затримана 48-річна керівниця однієї з груп терористичної організації "Харківські партизани" Марина Ковтун.

Восени 2014 року затримано 12 членів диверсійної групи, причетної до вибухів на Харківщині: у них виявлено відеозвіт про вибух у пабі "Стіна".

На одному з судів свідчення проти Ковтун дав член організації козаків, який разом з нею проходив вогневу, тактичну і медичну підготовку в Росії.

Встановлено, що з весни 2014 року Ковтун брала участь у проросійських мітингах у Харкові і зберігала в гаражі зброю: гранатомет, автомати, протипіхотні міни.

За словами прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух у пабі "Стіна" - перший теракт у Харкові, вчинений не для залякування, а для вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-