Луганського блогера ув'язнили на 14 років за проукраїнську позицію

Луганського блогера ув'язнили на 14 років за проукраїнську позицію

Укрінформ
Бойовики з т.зв. "ЛНР" ув'язнили на 14 років блогера з Луганська  Едварда Неделяєва за його проукраїнську позицію.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер, колишній журналіст та учасник АТО Родіон Шовкошитний.

"Є такий Ед Нед. Або Едуард Неделяєв. Мешкає в Луганську. Увесь цей час там жив. І без їжі, і без води був, коли важко було в 14-му. Він не хотів їхати. Все розумів, але не міг. Мав на те причини. Його право. Писав у Facebook про Луганськ, про життя в окупованому місті, про те, як воно змінюється. Часто коментував тут пости. Особливо не ховався, що видно з його ніку...Сьогодні він отримав 14 років тюрми за "госізмєну" від "воєнного суда лнр", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначає волонтер, він особисто переписувався в мережі Інтернет з Неделяєвим і може підтвердити, що блогер із Луганська ніякої розвідувальної інформації не передавав: "Ніякої розвідінформації він не передавав. Нічого не коректував, не координував, не направляв, не “разжігал” і ще багато "не", в яких його звинувачують. Бо ніякий він не розвідник, він простий громадянин, який не сприймав окупантів владою. Він просто писав у Facebook про життя в окупованому Луганську, називаючи речі своїми іменами".

Як підкреслює волонтер, не всі на окупованій території Донбасу є "ватними колаборантами".

Водночас, припускає Шовкошитний, скоро на Луганщині може "знову закоротити китайська проводка в чиїйсь машині, і буде вибух". "Можливо, навіть у машині Максима Козлова, "замнач управління по надзору за дотриманням законів у військовій сфері генеральної прокуратури лнр". Сподіваюсь, Еду в його камері цей вибух буде добре чутно", - додає він, говорячи про колаборанта, який зачитував вирок Неделяєву.

Читайте також: Російські літератори вимагають звільнити з полону "ДНР" журналіста Асєєва

Раніше підконтрольні луганським бойовикам інформаційні ресурси  повідомили, що "військовим судом лнр" було "засуджено" двох мирних жителів - чоловіка і жінку - до 14 і 12 років в'язниці відповідно за "вчинення державної зради", а насправді за проукраїнську позицію.

При цьому,  ім'я та прізвище чоловіка і жінки не повідомлялися. Зазначено було лише ініціали - "громадянин Н."та "громадянка В.".

Як відомо, блогер із Луганська Едуард Неделяєв (відомий під ніком "Edward Ned") критично писав у соцмережах про стан справ у "народній республіці".  Він був схоплений бойовиками ще в листопаді 2016 року. У СММ ОБСЄ висловлювали стурбованість з приводу затримання бойовиками блогера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-