Бойовики гатили по Водяному із забороненої зброї - українська місія СЦКК

Бойовики гатили по Водяному із забороненої зброї - українська місія СЦКК

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська обстріляли околиці селища Водяне на Донеччині із заборонених Мінськими домовленостями чотирьохствольних реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК.

“Українська сторона СЦКК повідомляє, що 1-го серпня, близько 8.00 НЗФ ОРДО обстріляли околиці селища Водяне поблизу Маріуполя із заборонених Мінськими домовленостями чотирьохствольних реактивних систем залпового вогню. Пускову установку цієї зброї бойовики зробили більш мобільною, змонтувавши її в кузові вантажівки “КАМАЗ”. На щастя постраждалих серед місцевих мешканців немає”, - йдеться  у повідомленні.

Читайте також: Штаб АТО: бойовики активізувалися вздовж усієї лінії фронту

Крім того, майже у той же час, в 8.15 бойовики влаштували підриви інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту Старомихайлівка, “щоб у такий спосіб зімітувати обстріл з боку ЗСУ”.

“31-го липня українська сторона СЦКК застерігала, що саме у ці дні, напередодні чергового засідання ТКГ в Мінську НЗФ ОРДЛО вдадуться до подібних провокацій з метою дискредитації Збройних сил України. Обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому ЗСУ, свідчать про зацікавленість керівництва ОРДО та ОРЛО у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей”, - йдеться у повідомленні.

Фото: Макс Авдеєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-