Фермери на тракторах пікетують податкову в Миколаєві

Фермери на тракторах пікетують податкову в Миколаєві

Фото, відео
Укрінформ
Фермери пікетують приміщення Головного управління ДФС у Миколаївській області - вони не згодні із запровадженням з 1 липня 2017 року системи моніторингу оцінки ризиків при реєстрації податкових накладних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якась невідомо ким розроблена комп'ютерна програма занесла моє фермерське господарство, де я працюю 25 років, в стан неблагонадійних платників податків. У моїх колег теж є проблеми. В п'ятницю, 28 липня, у мене останній термін реєстрації податкових накладних. Якщо я цього не зроблю, я банкрот. Ми стоятимемо тут аж допоки наші права не будуть поновлені», - говорить один із організаторів пікету, голова фермерського господарства «Діброва», депутат Миколаївської райради Сергій Протченко.

Фермери привезли і поставили під приміщення ДФС трактори та іншу техніку. Тут також є шини і бочки. Селяни погрожують їх підпалити. Поліція намагається вмовити їх забрати хоча б трактори, проте марно.

Читайте також: У Миколаєві водії маршруток побили журналіста

До пікетувальників вийшов заступник голови ГУ ДФС у Миколаївській області Дмитро Прокоф'єв. Він визнав, що програма, яка запрацювала з 1 липня, дійсно є недосконалою. «Зараз ми щодня розглядаємо до 100 звернень і даємо позитивні висновки на Київ. Людям включають реєстрацію накладних. Справа ще в тому, що не всі бухгалтери можуть оформити вірно пакет документів. Отож ми їм допомагаємо», - сказав Прокофєв.

Прес-служба ГУ ДФС також розповсюдила реліз, в якому, зокрема, говориться наступне: «Державна фіскальна служба України не є органом, який відповідає за формування податкової політики, а лише технічно впроваджує новації податковоі політики, розроблені Міністерством фінансів України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-